Sukumme viidettä sukujuhlaa vietettiin Kodesjärven Toukolassa. Toukolan kylätalo tarjosi meille erittäin kauniit, toimivat ja suvun henkeen sopivat tilat kauniiseen syyskuun lauantaihin.
Sukujuhlamme alkoi yhteisellä hartaushetkellä Honkajoen kirkossa. Kirkkoherra Mika Kyytinen toi meille seurakunnan tervehdyksen. Puheessaan hän kehotti meitä iloitsemaan siitä, että saamme kokoontua ja iloita yhdessä olosta juhlan merkeissä. Hartaushetken lopuksi vietimme hiljaisen hetken suvusta poisnukkuneiden muistoksi. Kirkossa kuulimme kauniit Eveliina Ihalaisen ja Milla Ihalainen-Leivon musiikkiesitykset Tule kanssani, Herra Jeesus ja Kova maa.

Kirkkotilaisuuden lopuksi halusimme perinteisesti kunnioittaa menneitä sukupolvia laskemalla seppeleet suku- ja sankarihaudoille. Kaikkien sydämissä oli seppelten laskun aikana kiitollisuus yli 75 vuoden rauhan ajasta, joka on ollut Suomen osana ja myötätunto Ukrainan sukulaiskansalle, joka tällä hetkellä taistelee itsenäisyydestään.

Vapaussoturien muistomerkki: Jukka Isokaski ja Tiina Isokaski, Talvi- ja jatkosodan muistomerkki: Jari Leivo ja Erja Halkola, Kalliomäen vanha sukuhauta: Katariina Kallioniemi, Tapio Kallionniemi ja Maija Rantanen

Juhlatilaisuuden aloitimme herkullisella lohi- ja lihakeitolla. Hallituksen jäsen Anne Lahti toimi tilaisuuden juontajana. Ruokailun jälkeen saimme kuulla Elli, Maria ja Petra Mutkalan hienot musiikkiesitykset. Juhlan teemana oli nuorten saaminen mukaan sukuseuran toimintaan. Toisen musiikkiesityksen kuulimme, kun 9-vuotias Ida-Maria Vahero soitti meille viulua. Juhlan nuoret esiintyjät toivat hyvin tätä ”Nuoret mukaan” sanomaa kaikille osallistujille.
Kankaanpään kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, rehtori Arimo Koivisto. Hän korosti puheenvuorossaan kotiseudun tuntemusta ja perinteiden vaalimista. Juhlaesitelmän piti meille TkT Johanna Lahti. Saimme uutta ja mielenkiintoista tietoa siitä, kuinka moneen asiaan ja tuotteeseen puu on ”osallisena” ja kuinka monet ovat puun hyödyntämistavat. Esitys oli hienosti rakennettu omaan ja jälkikasvun elämänkaareen.

Juhla oli myös yleisöä osallistava. Saimme laulaa yhteislauluja Milla Ihalainen-Lahden säestäessä meitä. Kaikki osallistuivat myös innokkaasti järjestettyyn tietokilpailuun sekä arvontaan. Myyntiartikkeleina oli suvun T-paidat, pinssit, cdt sekä Tarinalehdet. Palkintona mm uniikit Hyssämukit!
Hallituksen puheenjohtaja Tiina Rajala kertoi toimintasuunnitelman toteutuksesta, hallituksen toiminnasta sekä juhlan päätuotteesta, Hyssän suvun Tarinalehdestä 2022. Tarinalehti päätettiin tehdä vuoden 2021 syyskuussa ja siihen pyydettiin ja kerättiin materiaalia koko kevään 2022 ajan. Tarinat lehdessä kertovat suvun osaajista, historiasta, menestymisistä ja merkkihenkilöistä. Tarinalehden julkaisu toteuttaa suvun sääntöjen mukaista toimintaa. Lehden toimituskuntana toimi hallitus. Hallitus on kokoontunut edellisen sääntömäärisen vuosikokouksen jälkeen peräti yksitoista kertaa.
Tilaisuudessa oli myös mahdollisuus käyttää vapaa sana puheenvuoroja.
Vaikka ajat muuttuvat, niin ihanteet säilyvät. Sukujuhla osoitti jälleen kerran ajan muuttumisesta huolimatta, että yhteyden säilyminen sekä ihmisten halu tuntea juurensa kokoaa yhä edelleen sukupolvet yhteen.

Juhla päättyi yhteiseen Satakunnan lauluun.
Juhlan jälkeen kaikilla oli mahdollisuus tutustua Tiina Isokasken ja Jari Leivon kotimuseoihin.
Kiitämme kaikkia Teitä mukana olleita – Te teitte oikean juhlan.

