Kiitos, kun tulitte ja teitte juhlan!

Hyssän suku kokoontui 3.9.2016 synnyinsijoille Honkajoelle ennätysmäärällä osallistujia, teemalla Kohtaamien.
Meitä oli mukana peräti 148 suvun jäsentä. Aloitimme kokoontumisella kirkkoon, jossa saimme viettää hartaushetken, kirkkoherra Johan Lampisen johdolla. Kallioniemen suku lahjoitti Honkajoen seurakunnalle emeritus piispa Paarman muotokuvan. Taulun luovutti Helvi Nordling ja taulun on maalannut Eva-Maria Nordling. Kirkon jälkeen laskimme seppeleen vapaussoturien, talvi-ja jatkosodan muistomerkille sekä Kalliomäen vanhalle sukuhaudalle.

Kirkon jälkeen siirryimme Honkalaan, jossa nautimme hyvän paivällisen. Päivällisen jälkeen oli vuorossa virallinen vuosikokous. Vuosikokouksessa valittiin Tiina Rajala jatkamaan sukuseuran esimiehenä ja sukuseuralle valittiin uusi hallitus. Kokouksen muistio tulee tarkastuksen jälkeen näkyville nettisivuille. Seuraava sääntömääräinen vuosikokous on v 2019 ja seuraava sukujuhla v. 2021. Jäsenmaksu kerätään v. 2019 ja sen suuruus on 30€ /perhe/ 5 vuotta. Vuoden 2019 kokoukseen valmistellaan sääntömuutos. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Seppo Kalliomaa ja sihteerinä Kreetta-Liisa Lahti-Uotila.

Sukujuhlan aluksi kuulimme haastatteluja mm Otto Kangasniemen haastattelun sukututkimuksesta ja Paula Mikkilän haastattelun taiteen harrastamisesta sekä merkityksestä meille kaikille. Suvun uusi sukutukimuskirja oli myynnissä ja se myytiin loppuun. Lisätilaukset uusintapainosta varten Otto Kangasnimelle, sekä jos olette havainneet virheitä, laittakaa korjaukset Ottolle. Tilaisuudessa piti esittää myös haastattelu, jossa Silja Marjaniemi ja Laimi Tiussa muistelee lapsuutta ja elämää tuolloin. Valittavasti teknisistä syistä se ei onnistunut, mutta yritämme saada tallenteen nettisivuille. Paula Mikkilän, Eva-Maria Nordlingin sekä Elli Ståhlbergin taidetta oli tilassa nähtävillä – meillä on taitavia käsiä suvussa. Honkajoen kunnan tervehdyksen esitti kunnanhallituksen puheenjohtaja Tommi Laitila. Kunta muisti Otto Kangasniemeä arvokkaasta kotiseututyöstä kunnan pöytästandardilla sekä historiateoksilla.

Raiskion sukuhaara lahjoitti Hyssä loogolla varustetut T-paidat ja Erkki Isokaski lahjoitti suvusta kertovat cd, joihin oli koostettu suvusta filmattuja vanhoja kaitafilmejä. Sekä T-paitoja (15€), että cd- levyjä (10€) voi tilata nettisivujen kautta. Myynnissä oli myös suvun uusia pinssejä (4€). Kaikkia saa tilattua, joten ota yhteyttä nettisivujen kautta tai laita sähköpostitilaus.

Jarmo Raiskio kertoi juttuja suuvusta ja yhdessä todettiin, että tarinallisuudella ja tilannekomiikalla on valtava merkitys siihen, miten asiat ja henkilöt jäävät meille mieleen ja elämään muistoissa läpi sukupolvien.

Marja Kallioniemi kertoi työhyvinvoinnista maatiloilla (väitöskirjansa pohjalta) ja samalla pohdittiin myös, miten Hyssän suvun hyvinvointia voidaan lisätä.
Hallituksen jäsen Anne Lahti juonsi sukujuhlan ja Anne oli myös koostanut hauskan power point esityksen suvun menneistä ja nykyisistä tapahtumista!

Saimme myös laulaa yhteislauluja Asko Järvelän säestyksellä sekä arvuuttelimme vanhojen esineiden nimiä ja käyttötarkoitusta. Arpajaisissa arvottiin neljä suvun mukia, joita ei ole tehty kuin nämä neljä kappaletta!

Tilaisuus päättyi Satakunnan lauluun.

Sukujuhlassa seurusteltiin, nautittiin ja kohdattiin. Keräämme kuvia sukujuhlasta ja ne julkaistaan lähiaikoina nettisivuilla!

Kiitos kaikille osallistujille ja mukavaa syksyn jatkoa.

tr Hallitus