Hyssän sukuseura piti sääntömääräisen sukukokouksen Honkajoella 6.4.2019

Hyssän sukuseuran jäseniä kokoontui kauniina ja aurinkoisena keväisenä lauantaina seuran kotipaikkakunnalle, Honkajoelle pitämään sääntömääräistä vuosikokousta. Jäseniä oli koolla 21 henkilöä ja vietimme lämminhenkisen kokouksen, jossa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Ulla Ylilammi ja sihteerinä toimi hallituksen sihteeri Kreetta-Liisa Lahti-Uotila. Sukuseurassa on tällä hetkellä 521 jäsentä yhdistyksen jäsenrekisterin mukaan. Yhdistyksen jäsenvastaava Ulla Rantanen kertoi sähköisestä jäsenrekisteristä ja sen tuomista mahdollisuuksista viestintään ja moneen muuhun asiaan. Tärkeintä on, että jäsenvastaavalla on tiedossa jäsenten voimassa olevat sähköpostiosoitteet. Kokouksessa tehtiin tärkeitä päätöksiä eli hyväksyttiin kuluneen toimikauden talous ja myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus sekä päätettiin sukuseuran jäsenmaksuksi edelleen 30€/perhe. Sukuseuran jäsenmaksu kootaan seuraavan kerran 2021 alkuvuodesta. Jäsenmaksu kootaan tuolloin, koska saman vuoden syksyllä järjestetään seuraava sukujuhla la 4.9.2021 Honkajoen Honkalassa. Yhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin Ilkka Kallioniemi. Sukuseuran hallitus sai viime kokouksessa 2016 mandaatin lähteä tekemään ja päivittämään yhdistyksen sääntöjä. Vuosikokous hyväksyi uudistetut säännöt, jotka on tehty sukuseurojen mallisääntöjen ja voimassa olevan yhdistyslain mukaisiksi. Yhdistyksen puheenjohtajana ja suvun ”esimiehenä” jatkaa Tiina Rajala ja varapuheenjohtajana Jarmo Kallioniemi. Yhdistyksen hallitukseen valittiin Erja Halkola, Sinikka Hevonoja, Erkki Isokaski, Pirjo-Liisa Kangasniemi, Anne Lahti, Kreetta-Liisa Lahti-Uotila, Jarmo Raiskio, Maija Rantanen, Hilkka Saarinen ja uutena jäsenenä Jari Leivo. Tervetuloa Jari hallitukseen! Kokouksessa kuultiin vielä puheenjohtajan selvitys sukuseuran toiminnasta kuluneena kautena ja lisäksi Suomen Sukututkimusseura ryn toiminnasta. Mm Suomen sukuseura ry:n julistamasta tarinakilpailusta https://www.genealogia.fi/sukutarina-kilpailu

Kokouksessa valittiin Hyssän sukuseuran ensimmäinen kunniajäsen. Kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on erityisen ansioitunut seuran toiminnasssa. Pitkäaikainen puheenjohtaja Seppo Kalliomaa on sukuseuramme ensimmäinen kunniajäsen (kuvassa).

Kokouksen jälkeen osallistujilla oli mahdollisuus tutustua Isokasken perheviljelmä tilaan http://www.isokaski.fi/Isokasken tila on perheviljelmä, jossa on viljelty avomaajuureksia 70 luvulta saakka. Viljelyn aloitti Aino ja Erkki Isokaski. Aluksi viljeltiin porkkanaa ja lanttua, jotka pestiin ja pussitettiin kokonaisina vähittäiskauppoihin. Vähitellen myynti laajentui tukkuliikkeisiin, jolloin alettiin tekemään myös pilkottuja tuotteita , keittojuurespakkauksiin. Maatilan viljely ja vetovastuu siirtyi 2000 luvun alussa Jukka Isokaskelle. Tilalla viljellään nykyisin porkkanaa, lanttua, naurista ja palsternakkaa. Vuonna 2002 perustettiin Isokaski Oy, joka hoitaa tilan tuotteiden jatkojalostuksen ja markkinoinnin tukkuasiakkaille. Kokousväki sai nähdä suomalaisen yrittäjyyden ja elintarviketuotannon tuloksia. Kiitos, että saimme vierailla, kiitos Erkille ja Ainolle vieraanvaraisuudesta.